Cum functioneaza un contor electric?

V-ati intrebat vreodata cum functioneaza un contor electric si cum inregistreaza acesta consumul de electricitate? Raspunsul este dat de catre electrician autorizat.

Cum functioneaza un contor electric?

Curentul electric ce intra in locuinta dvs. trece printr-o pereche de inele ce genereaza un camp magnetic. Campul magnetic genereaza un curent eddy (fenomen electric ce apare atunci cand un conductor este expus unui camp magnetic schimbator). Acest lucru determina un flux circulant de electroni, sau curent, in corpul conductorului, care determina viteza de rotire a discului din aluminiu.

Acesta reprezinta contorul vechi care se gaseste in aproape fiecare locuinta, dar mai exista si aparatele computerizate. Noile unitati folosesc un singur inel ce inveleste un singur fier pentru masurare. Combinat cu masurarea digitala a voltajului, unitatea va calcula voltajul.

Inapoi la Electricitate

Noutati din domeniul electric

Descoperirea becului Descoperirea becului

Aceasta descoperire extrem de utila, becul care produce lumina si functioneaza pe acelasi principiu de sute de ani, i se datoreaza lui Thomas Edison.

Afla mai multe
Alimentarea cu energie electrica Alimentarea cu energie electrica

Electricitatea se obtine utilizand carbune, petrol, gaz, combustibili nuc1eari, sau captand energia soarelui, vantului sau a apelor curgatoare.

Afla mai multe
Energia nucleara Energia nucleara

In timpul celui de-al doilea razboi mondial, oamenii de stiinta din Germania si America s-au intrecut pentru a face o bomba

Afla mai multe

Galerie de imagini

Instalatii Electrice Doze Instalatii Electrice Circuite Electrice

Telefon: 0723.879.296 (vodafone)