Cum functioneaza un contor electric?

V-ati intrebat vreodata cum functioneaza un contor electric si cum inregistreaza acesta consumul de electricitate? Raspunsul este dat de catre electrician autorizat.

Cum functioneaza un contor electric?

Curentul electric ce intra in locuinta dvs. trece printr-o pereche de inele ce genereaza un camp magnetic. Campul magnetic genereaza un curent eddy (fenomen electric ce apare atunci cand un conductor este expus unui camp magnetic schimbator). Acest lucru determina un flux circulant de electroni, sau curent, in corpul conductorului, care determina viteza de rotire a discului din aluminiu.

Acesta reprezinta contorul vechi care se gaseste in aproape fiecare locuinta, dar mai exista si aparatele computerizate. Noile unitati folosesc un singur inel ce inveleste un singur fier pentru masurare. Combinat cu masurarea digitala a voltajului, unitatea va calcula voltajul.

Inapoi la Electricitate

Noutati din domeniul electric

Energia nucleara Energia nucleara

In timpul celui de-al doilea razboi mondial, oamenii de stiinta din Germania si America s-au intrecut pentru a face o bomba

Afla mai multe
Boiler electric Boiler electric

Boilerul electric este un aparat mic, care are o piata de desfacere mare, tot mai multa lume detinand unul pentru a putea incalzi apa dintr-un intreg apartament.

Afla mai multe
Materiale electrice pentru instalatii Materiale electrice pentru instalatii

Priza - este destinata conectarii aparatelor electrocasnice la reteaua de joasa tensiune a utilizatorilor casnici.

Afla mai multe

Galerie de imagini

Instalatii Electrice Doze Instalatii Electrice Circuite Electrice

Telefon: 0723.879.296 (vodafone)