Cum functioneaza un contor electric?

V-ati intrebat vreodata cum functioneaza un contor electric si cum inregistreaza acesta consumul de electricitate? Raspunsul este dat de catre electrician autorizat.

Cum functioneaza un contor electric?

Curentul electric ce intra in locuinta dvs. trece printr-o pereche de inele ce genereaza un camp magnetic. Campul magnetic genereaza un curent eddy (fenomen electric ce apare atunci cand un conductor este expus unui camp magnetic schimbator). Acest lucru determina un flux circulant de electroni, sau curent, in corpul conductorului, care determina viteza de rotire a discului din aluminiu.

Acesta reprezinta contorul vechi care se gaseste in aproape fiecare locuinta, dar mai exista si aparatele computerizate. Noile unitati folosesc un singur inel ce inveleste un singur fier pentru masurare. Combinat cu masurarea digitala a voltajului, unitatea va calcula voltajul.

Inapoi la Electricitate

Noutati din domeniul electric

Electricitatea Electricitatea

Pe vremuri, electricitatea sub forma de fulgere si tunete starnea teama oamenilor, dar cu timpul omul a invatat sa o foloseasca spre folosul sau.

Afla mai multe
Cum functioneaza un contor electric? Cum functioneaza un contor electric?

V-ati intrebat vreodata cum functioneaza un contor electric si cum inregistreaza acesta consumul de electricitate?

Afla mai multe
Corpuri de iluminat interior Corpuri de iluminat interior

Doriti sa iesiti din tiparul caselor doar practice si sunteti deacord ca lumina ne influenteaza viata, ii da culoare; electrician autorizat Bucuresti ...

Afla mai multe

Galerie de imagini

Instalatii Electrice Doze Instalatii Electrice Circuite Electrice

Telefon: 0723.879.296 (vodafone)